Mlada futsal reprezentacija u Smederevu još jednom izgubila od Poljaka

SMEDEREVO, 14. april 2024 – Posle ubedljivog poraza u Požarevcu dva dana ranije, mlada futsal selekcija Srbije, u kojoj su bila i dva Smederevca, Mihajlo Nešić i Stefan Stolić, u sinoćni duel sa istim protivnikom, vršnjacima iz Poljske, ušla je rešena da popravi utisak. Na kraju je rezultat, na njihovu i žalost gledalaca, bio još gori nego u Požarevcu: Srbija U19 – Poljska U19 1:5 (1:2).

Izabranici selektora Marka Gavrilovića su se do duše borili, ali to nije bilo dovoljno da protiv fizički, tehnički i taktički spremnije ekipe izbore časniji poraz.

Poljaci su ekspresno, u razmaku od nepuna dva minuta, pogocima Pavlusa i Sove poveli. Tračak nade za domaću selekciju već u narednom minutu doneo je David Mušović smanjivši vođstvo gostiju.

Mogao je Mušović u 23. minutu, kada je izbio sam ispred golmana Floreka, da poravna rezultat, ali je njegova plasirana lopta završila kraj stative.

Usledila je izgledna prilika za goste, Bednarski je sa dva metra prebacio naš gol, da bi potom do izražaja došao kvalitet igrača poljske selekcije. Najpre je Lapigrovski natrčao na odbitak i pogodio donji ugao mreže Srbije, a onda je još jednim golom isti igrač srušio sve nade srpskih omladinaca da u Smederevu mogu do boljeg rezultata od onog koji su imali dva dana ranije u meču u Požarevcu s istim protivnikom. Posle njegovog snažnog šuta u prvi mah se činilo da će Spasojević odbraniti, ali je lopta ipak prešla gol liniju.

Tačku na ovaj susret stavio je Bednarski tri minuta pre kraja šutem sa distance, uz pomoć stative lopta je završila u mreži za konačnih 1:5.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!